Ett hållbart liv

Sommarläsning

Sommaren ger förhoppningsvis tid för att läsa en bok eller två och efter tre år med näsan i kurslitteratur är jag mer än pepp på att läsa de böcker jag samlat på mig de senaste åren men som mest blivit liggande. Jag var borta två veckor tidigare i somras och hade packat ner två böcker av lagom tjocklek för att hinna plöja igenom med ett öga på 8-åringen från strandstolen. Men så kvällen innan vi for fick jag en bok i min hand av min lillasyster med orden ”den här kan du läsa, den är bra”. 550 sidor pocket kände jag kanske att jag inte hade plats för i mitt väldigt välplanerade bagage men så började jag läsa och 10 sidor in så skulle den naturligtvis med. Jag läste medan jag stod i kö, på tåget, på planet, på stranden, i sängen – ja varje tillfälle som gavs. Jag pratar om boken Maken av Gun-Britt Sundström och har du inte redan läst den kultförklarade boken uppmuntrar jag dig å det starkaste att göra det nu.

maken-Sundström

Jag kände igen mig mer med huvudkaraktären än jag gjort på länge. Boken kom ut 1976 men är lika aktuell då som nu skulle jag säga.

Bok nummer två som följde med är Arv och miljö, vilken lockat länge men extra efter att nyheten att författaren till boken Vigdis Hjorth skulle sommarprata. Syskonrelationer och dynamiken mellan syskonen känns intressant och inte många sidor in är jag än mer tacksam över de starka och kärleksfulla band jag och mina systrar har.

Min tredje bok är en av oss sover av den danska författaren Josefine Klougart, jag fick den för flera år sedan och min lillasyster har den på danska så eventuellt att jag läser om den eftersom böcker väl alltid är bättre i sitt originalutförande?! Boken blev nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2013 och på baksidan står det att ”Josefine Klougarts hyllade roman En av oss sover är berättelsen om att för första gången stå inför obegripligheten i att mammor kan dö och kärlek gå över”.

Sen gillar jag att använda gamla biljetter eller liknande som bokmärke. Det kan bli en fin liten påminnelse.

Vad läser du i sommar? Och vart?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

2 thoughts on “Sommarläsning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.