Ett hållbart liv

Klimatmål 2022

Inför 2019 skrev jag några klimatmål jag själv ville sträva mot för att leva ännu lite mer i linje med mina värderingar och för att främja klimatet. Jag tänkte ta upp det igen och de är kanske rätt lika föregående års men med några nytillkomlingar.

Jag tycker att vi lever väldigt klimatsnällt som det är, men det går ju alltid att bli bättre/mer medveten och här är några områden jag gärna jobbar lite på.

  • Jag storhandlar redan men vill bli bättre på att äta upp sånt vi har hemma och då tänker jag främst på små slattar av diverse torkade bönor som stått i nån burk lite för länge. Just nu håller jag på med en stor köksrokad och då är det perfekt att rensa/äta upp sånt som bara står.
  • Fler bra matlådor i frysen att ta fram till lunch! Inte för att jag ofta köper mat ute utan för att det är så nice att ha färdigt och en slipper mat-panik som kan leda till spontanshopping.
  • Mer veganskt utan substitut! Mitt miljöhjärta säger att jag kanske borde dra ner lite på osten, så kanske utöka repertoaren av pålägg hemma. Jordnötssmör och hemkokt blåbärssylt utan socker låter ju inte så illa?
  • Fortsätta försöka bara köra diskmaskinen sent på kvällen pga färre som använder el = bättre/renare el.
  • Odla mer ätbart på balkongen! Jag vet inte hur det blir med odlingslotten i år men jag har en balkong som jag absolut borde utnyttja mer. I år vill jag ha en massa kryddor som salvia och mynta och sen vore det kul med en del sallat!
  • Inspirera mer och ta fler (obekväma) diskussioner. Ifrågasätta lite mer men också blogga mer om tips och tankar.

Har du några mål som är just miljö/klimatrelaterade? Kanske börja med menskopp, minska köttet eller försöka låta bilen stå oftare? Skriv gärna!

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.