En hållbar jul Ett hållbart liv Hemma hos oss

Julen 2021

Som för så många andra blev vår jul inte riktigt som tänkt, men så himla fin och mysig ändå. Annat behöver som tur är inte nödvändigtvis betyda sämre, bara annorlunda. Vi skulle inte ha någon gran i år hade jag bestämt eftersom vi ändå inte skulle vara hemma. Förra årets inställda jul skulle tas igen med råge och jag planerade minst en vecka i Stockholm med julbak, mys, pussel, julpyntande och ja – allt. Fast forward till två dagar innan julafton då vi gemensamt bestämde oss för att (pga sjukdom, såklart!) skjuta fram firandet. Man måste faktiskt inte fira just den 24e ändå.

Vi fick hem en ekologisk perfekt gran tack vare en snäll en och sen spenderades juldagarna med god mat och mysigt häng.

julafton
Hade varit snäll i år som synes.

Vi hade en väldigt lugn jul men det är klart att det sved i hjärtat när vi zoomade med familjen hemma i Stockholm – gjorde vi inte det här förra året OCKSÅ?! Men det är väl kanske något positivt coviden lärt oss, att ändra om och bara acceptera att det blir så här istället?

game-night

Mellandagarna har bestått av spel (vi fick ett Carcassonne i julklapp!), julfilmsmysande, godisätandes och jo, visst har det stickats en hel del också. Nu är jullovet slut och vardagen tar vid och nu håller vi tummarna för en Stockholms-resa snarast!

amaryllis

Julamaryllisar och secondhand-fyndat lego under granen.

Hur var din jul? Blev det som planerat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.