Hemma hos oss

Sommaren 2022

Idag efter nästan 7 veckors ledighet börjar jag jobba igen vilket känns lite dubbelt. Sommarens ledighet började den 15 juni sekunden efter att jag skickade in slutversionen av min c-uppsats i miljövetenskap och dagen efter satt jag och 8-åringen på planet över atlanten där pappan väntade. Vi körde direkt från planet till min favoritstrand och jag har under vinterns mörkaste dagar tittat på gamla bilder därifrån och längtat och så helt plötsligt stod vi där igen. Ljuvligt!

Mina dagar i Chicago blev dessvärre inte riktigt så många som planerat eftersom jag blev rätt dålig och när det efter 10 dagar liksom inte vänt och jag mådde kasst bestämde jag mig för att åka hem. Blä. Men 3.5 vecka hemma och ett antal läkarbesök och blodprov senare visade det sig att det var det bästa jag kunde göra. Jag mår bra nu och kotten hade det superbra i USA med pappan, farmor, farfar, faster och kusiner så. All was well. Men innan jag åkte hem hann vi med både glass från black dog gelato som är kända för sina smakkombinationer, vi körde dock rätt safe med mint cookie, bubble gum, melted vanilla och blue berry cheese cake.

black-dog-gelato

Vi hann också bada en del, Lake Michigan var dock inte direkt så uppvärmd än i mitten av juni men å andra sidan var det runt 35 grader varje dag så det svalkade rätt skönt ändå 🙂

montrose-beach

Innan jag åkte hem hann vi också med brunch på mitt favoritställe Yolk, beställer alltid samma rätt och blir alltid lika nöjd. Covid och inflation och hög dollarkurs har dock gjort att flera av mina favoriter inte finns kvar plus att det har blivit så vansinnigt dyrt. Det är förstås inte konstigt men såklart lite tråkigt. Jag tycker väl att de höjda matpriserna börjar märkas av här hemma, men allt hade gått upp helt galet i Chicago. Jaja.

yolk-brunch
French toast med bär, grekisk yoghurt, granola och maple syrup.

Sen flög jag hem (med ett heavy heart, det var inte lätt att skiljas, speciellt inte eftersom allt var så osäkert kring SAS strejk som bröt ut några dagar senare…).

Väl hemma firade jag min examen (!), käkade middagar med kompisar och hängde på balkongen och läste bok efter bok.

Jag åkte också till min gudmor och låg på hennes altan och stickade i flera dagar.

bread

Bakade väldigt mycket bröd. Matpriserna må gå upp men en ostmacka tänker jag då aldrig sluta med.

hemma

Och sen äntligen äntligen var det dags att åka till Arlanda igen och hämta upp en liten och trött resenär <3. Ja det var lätt det bästa den här sommaren! Vi spenderade några dagar i Stockholm innan vi for hem och hade två mysiga veckor ihop. Sommarlovet avslutades med en härlig dag på Furuvik.

furuvik

Nu är vardagen tillbaka och även om jag gärna hade haft mer ledig tid med min unge har vi båda haft en lång sommarledighet, vilket har varit så härligt! Nu ska jag enbart jobba vilket efter tre år med både plugg och jobb känns som en lyx. Det blir dock inte jättelång tid, för ja det är en bebis där i magen på första bilden från stranden, men mer om det en annan dag…! <3

Hur har du haft det i sommar?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.