I mitt skafferi

I mitt skafferi – Veckoluncher

Nånting som jag har gjort nästan varje vecka det här året är att på söndagarna laga olika saker för att kunna plocka ihop goda och näringsrika luncher varje dag. Jag äter allra oftast på jobbet och då vill jag ha nåt enkelt men gott. Plus, finns det färdig lunch så behöver middagen inte vara så avancerad och framförallt behöver det inte räcka till mat dagen efter. Dvs blir det havregrynsgröt till middag en dag (min unges favorit* 🙂 ) så är det helt ok.

Oftast blir det en plåt med ugnsrostade grönsaker som sötpotatis, lök, rödbetor och lite vad som finns hemma. En omgång quinoa. En redig burk med hummus. Sen lägger jag gärna till morotsstavar och färsk spenat eller en morotssallad med rivna morötter, russin och rödlök.

Vad äter du till lunch? Matlåda eller ute?

*favorittoppingen just nu består av jordnötssmör, torkade äppelbitar, russin, mullbär och havremjölk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.