I mitt skafferi

Ingefärsshot

Såhär års gillar jag att börja dagen med en ingefärsshot, det är uppiggande och innehåller en hel del bra saker. Jag gör en lätt variant i min blender, men det finns såklart många olika sätt att göra på. Min bas består av: ingefära (har du sett det här smarta sättet att skala på?) citrusfrukt (citron och gärna apelsin) och honung.

ginger-ingefara-shot-lemons-zerowaste

Gör så här:
Skala 1-2 citrusfrukter och dela i bitar lagom för din blender. Skala och finriv ingefära (ca 2-3 msk) och lägg i tillsammans med citrusfrukterna. Häll på en rejäl matsked med honung och toppa med 0.5dl kallt vatten. Om du vill öka hettan kan du addera lite chiliflingor eller en tesked med gurkmeja för fler hälsoeffekter. Mixa väl och häll upp på flaska. Den räcker ett par dagar i kylen.

ginger-ingefara-shot-lemons-zerowaste
Den här varianten gjorde jag med blodapelsin – SÅ gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.