I mitt skafferi

Mellis!

Jag älskar och är minst sagt beroende av ett bra mellis. Redan kl 10 börjar min mage kurra och timmarna mellan lunch och middag kräver ett stadigt mellanmål för att jag inte ska krevera. Jag har några olika favoriter jag varierar mellan och idag tänkte jag dela med mig av några olika. Det är inga fancy bowls med tjusigt upplagda frukter och perfekta rader med jämnt hackade nötter utan bra, enkla och goda grejer som tar lite tid men ger mycket!

1 Smoothie! Jag kör oftast i lite av det som finns hemma inom samma färg för att undvika grådassiga saker. Jag gillar att boosta mina med diverse grönsaker som blomkål, broccoli, spenat, selleri men även bönor eller linser går att ha i. Nåt krämigt som banan eller avokado är schysst att ha i och för extra fett och energi har jag i en rejäl sked jordnötssmör.

smoothie-food-vegan-healthy

2 Chiapudding. Av smoothierester kan en lätt blanda i ett par matskedar chiafrön så kan nästa mellis käkas lättare ur en burk. Jag brukar även göra en burk med ”ren” chiapudding så att en lätt kan ta ett par skedar att blanda ner i gröt/färdig smoothie.

3 Bars! Jag har börjat följa green kitchen stories förslag om att blanda i kidneybönor, vilket gör dem matigare. Det enda är väl att de blir lite väl mjuka och håller inte jättebra en dag i en varm ryggsäck. Här finns recept på en variant jag gör.

Brukar du käka mellis och i så fall vad? Skulle du vilja du att jag skriver ner mer ordentliga recept?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.