5 snabba! En hållbar jul Second hand

Second hand-julklappar till barn

Om du som jag gärna köper julklappar på second hand gäller det att vara ute i god tid, därför kommer här en lista med tips att hålla utkik efter när du är ute och letar/klickar runt på nätets alla second hand-sidor.

  • Böcker! Min 8-åring läser i en rasande fart och fick i födelsedagspresent en bok med bamse-serier i som han läser om och om igen, gissa hur nöjd jag blev när jag hittade en till idag? Secondhandbutiker har ofta ett överflöd av böcker och kollar du med jämna mellanrum brukar favoritböcker dyka upp. Perfekt present i alla åldrar, slå in en hög med småbarnsböcker till en liten en, snöret och att äta på böckerna brukar vara en stor favorit i sådär 6-8 månadersåldern.
  • Nya skridskor, skidor eller en pulka? Just skridskor är en sån sak som i många familjer knappt hinner bli använda innan de är urvuxna, så perfekt att köpa begagnade! ps dock ska hjälmar köpas nya eftersom de dels blir gamla men också för att du inte vet vad de har varit med om innan..
lego-second-hand
  • Lego! Kolla tradera/fb för hela set eller blandade påsar.
  • Träleksaker – dock inte så gamla att det riskerar att finnas bly i färgen.
  • Klassiker som en kånken-ryggsäck, en brio-hund eller en Bojesen-apa.
  • Pussel! Går lätt att avancera upp från 4-bitarna till 500.

Handlar du dina julklappar second hand? Vad letar du efter?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.